Ruben tijdens een shoot bij de Etalage in Geleen

Explainers, Testimonials en Behind the Scenes

De kracht achter deze video's voor MKB-Nederland

Scroll naar onder

De Kracht van Explainer Videos, Testimonials en Behind the Scenes voor MKB-bedrijven

Ruben van Citral Studios tijdens een shoot bij de Etalage in Geleen.

Ruben van Citral Studios tijdens een shoot bij de Etalage in Geleen.

Video's zijn uitgegroeid tot een van de meest effectieve tools voor merkbewustzijn en klantbetrokkenheid.

Voor veel MKB-bedrijven is het essentieel om zichzelf op een unieke en impactvolle manier te presenteren. Video's zijn uitgegroeid tot een van de meest effectieve tools voor merkbewustzijn en klantbetrokkenheid. Binnen het brede scala aan videoformaten springen er drie bovenuit die bijzonder waardevol kunnen zijn voor MKB-bedrijven: Explainer Videos, Testimonials en Behind the Scenes. Laten we eens kijken waarom.

Onze explainer video voor Gemeente Heerlen over de vergroening van het Centrum.

Lees ook: De kracht van videomarketing voor Nederlandse MKB-Bedrijven

Explainer Videos

Wat zijn het?

Explainer videos zijn korte, informatieve video's die een product, dienst of concept op een heldere en boeiende manier uitleggen.

Waarom zijn ze belangrijk voor bedrijven?

Deze video's zijn bijzonder effectief om complexe ideeën snel en duidelijk over te brengen, zoals hierboven wordt weergegeven in de vergroening van Heerlen-Centrum. Voor start-ups, organisaties & MKB-bedrijven die een nieuw product lanceren, een unieke dienst aanbieden of een concept willen verhelderen, kan een explainer video potentiële klanten snel informeren en overtuigen.

Testimonial video's kunnen enorm effectief zijn in de werving van potentiële klanten.

Een testimonial voor Gilde-BT, namens SVS Opleidingen.

Testimonials

Wat zijn het?

Testimonials zijn korte clips waarin tevreden klanten hun positieve ervaringen met een bedrijf of product delen.

Waarom zijn ze belangrijk voor bedrijven?

Vertrouwen opbouwen is cruciaal voor elk bedrijf, maar vooral voor MKB-bedrijven die wellicht niet de naamsbekendheid hebben van grotere concurrenten. Een authentieke testimonial kan twijfels wegnemen en potentiële klanten over de streep trekken door het delen van echte, positieve ervaringen van gelijkgestemde consumenten. Daarnaast kan het net de brug vormen voor potentiële klanten om voor jouw product te kiezen in plaats van die van je concurrent. Testimonial video's kunnen enorm effectief zijn in de werving van potentiële klanten.

Behind The Scenes (BTS) video's laten zien dat er echte mensen met passie achter je product of dienst zitten.

Behind the Scenes voor onze concept ad voor Tony's Chocolonely.

Behind the Scenes

Wat zijn het?

Behind the Scenes-video's geven een kijkje achter de schermen van een bedrijf. Ze tonen het proces, de cultuur of het harde werk dat schuilgaat achter een product of dienst.

Waarom zijn ze belangrijk voor bedrijven?

Deze video's humaniseren je bedrijf. Ze laten zien dat er echte mensen met passie achter je product of dienst zitten. Voor MKB-bedrijven kan dit helpen om een persoonlijke relatie op te bouwen met klanten en zich te onderscheiden van grotere bedrijven die als onpersoonlijker kunnen worden gezien, daarnaast zijn ze uitstekend op TikTok of Instagram Reels, zodat jij weer andere doelgroepen kan bereiken.